AVG Algemene Verordening Persoonsgegevens

Online cursus AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)

Steeds meer organisaties zijn hard bezig om alles rondom privacy en gegevens correct te behandelen. Dit omdat de AVG, de Algemene Wet Gegevensbescherming, wordt gehandhaafd. In deze practisch ingerichte online cursus behandelen we twee belangrijke perspectieven. Jouw individuele rechten en de rechten en plichten van de onderneming of organisatie.

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. 

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Met de AVG zijn steeds meer organisaties hard bezig om alles rondom privacy en gegevens correct te behandelen. In deze online cursus behandelen we twee belangrijke perspectieven. Die van jou als individu en de rechten die je door deze wet hebt. En de rechten en plichten van bedrijven die met je data werken. Dus wil je beter weten wat mag en kan vanuit beide perspectieven? Start dan vandaag nog deze interactieve online cursus AVG.

Doel van de cursus

Na deze online cursus weet je wat de AVG inhoudt, wat je rechten zijn als persoon en welke plichten organisaties hebben.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de basisbeginselen van de AVG
  • Kennis van de rechten en plichten van bedrijven die met data werken
  • Kennis van de rechten van een individu rondom persoonlijke data

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)' duurt circa 4 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Daarmee heb je trainingsmateriaal voor ongeveer 14 dagen.

Doelgroep

Deze e-learning leert je de basis van de AVG. Voorkennis is niet nodig om te starten. De training gaat in brede zin over het onderwerp en is daarmee geschikt voor iedereen die rekening moet houden met de AVG.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze online cursus bestaat uit: E-Book, eindtoets, vervolgadvies, evaluatie, certficaat.

Toetsing

Aan deze online training 'AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)' is een eindtoets verbonden voor het behalen van je certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.