Opruimen en organiseren

Online cursus Opruimen en organiseren

Leer in deze korte cursus praktische strategieën voor het organiseren en opruimen van je huis die passen bij jouw leefstijl en transformeer zo je leefomgeving naar een rustige en geordende plek.

Droom je van een opgeruimd en georganiseerd huis? Zie je soms door de bomen het bos niet meer en ben je op zoek naar een plan dat perfect past bij jouw levensstijl en woning? In de cursus Opruimen en organiseren leer je hoe je praktische strategieën kunt toepassen om dit doel te bereiken. Na afronding van de cursus ken je verschillende strategieën voor het organiseren en declutteren van diverse ruimtes in jouw huis. Zo transformeer je jouw leefomgeving naar een plek waar rust en orde heersen. 

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘Opruimen en organiseren’ is om je te leren hoe je praktische strategieën kunt toepassen om je huis georganiseerd en opgeruimd te houden. Je leert verschillende tips voor het organiseren en declutteren van diverse ruimtes, zodat je jouw leefomgeving kunt transformeren naar een plek van rust en orde.

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Praktische strategieën voor het organiseren van de verschillende ruimtes in je huis.
  • Hoe je effectief kunt declutteren en overbodige spullen kunt verwijderen.
  • Hoe je je huis georganiseerd kunt houden op de lange termijn.
  • Tips en trucs voor organisatie van kleine woningen.
  • Hoe je een planning maakt voor regelmatig onderhoud en opruimen.
  • Hoe je de juiste opbergoplossingen kiest die passen bij jouw levensstijl en woning.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Opruimen en organiseren’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan alle opdrachten en probeer dan de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het organiseren van zijn/haar woning of hier hulp bij nodig heeft. Er is geen vooropleiding voor nodig.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Organisatievaardigheden, Planning en time management, Efficiëntie, Besluitvaardigheid en Stressmanagement

Lesmaterialen

De cursus ‘Opruimen en organiseren’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes, toetsvragen en praktische opdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Opruimen en organiseren’ bevat enkele toetsvragen en praktische opdrachten.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

 

Discipline
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Plannen en organiseren
Prioritering