Begrijp je BMI

Online cursus Begrijp je BMI

Deze cursus biedt een uitgebreid inzicht in het belang van een gezond gewicht voor het welzijn op lange termijn. Van het begrijpen en berekenen van BMI tot het aanpakken van onder- en overgewicht met praktische strategieën, deze cursus helpt jou om gezonde gewoonten te ontwikkelen voor een gebalanceerd leven.

Introductie

De cursus ‘Begrijp je BMI’ is ontworpen om jou te helpen een dieper inzicht te krijgen in je gezondheid en welzijn. In deze cursus wordt de betekenis van BMI verkent, hoe het wordt berekend en geïnterpreteerd, en waarom het een indicator is voor een gezonde levensstijl. Ook worden praktische strategieën besproken voor het bereiken en behouden van een gezond gewicht, ongeacht of je te maken hebt met onder- of overgewicht. Ga aan de slag om jouw gezondheidsdoelen te bereiken!

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘Begrijp je BMI’ is je een dieper inzicht te geven in de betekenis van BMI, hoe het jouw gezondheid beïnvloedt, en welke stappen je kunt nemen om een gezond BMI te bereiken en te behouden. Met interactieve leermiddelen en praktische tips word je aangemoedigd om je gezondheidsdoelen te stellen en een gezonde levensstijl na te streven. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Begrijpen wat BMI is en hoe het je gezondheid beïnvloedt.

  • Je eigen BMI berekenen en interpreteren.

  • Risico's van onder- en overgewicht identificeren.

  • Strategieën toepassen voor een gezond gewicht.

  • Psychologische aspecten van gewichtsbeheersing herkennen.

  • Haalbare doelen stellen en obstakels overwinnen.

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Begrijp je BMI’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, volg de cursus dan aandachtig en en probeer de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor mensen die streven naar een gezondere levensstijl en geïnteresseerd zijn in het begrijpen en verbeteren van hun Body Mass Index (BMI) en algemene gezondheid.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: BMI-interpretatie, (gezondheids)doelen stellen, psychologisch inzicht, veerkracht, effectieve communicatie.

Lesmaterialen

De cursus ‘Begrijp je BMI’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Begrijp je BMI’ bevat enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen