Basisprincipes, rechten en plichten rondom de AVG

Online cursus Basisprincipes, rechten en plichten rondom de AVG

In deze cursus leer je wat de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)  inhoudt en hoe je deze toepast binnen je bedrijf. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. 

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Met de AVG zijn steeds meer organisaties hard bezig om alles rondom privacy en gegevens correct te behandelen. Dus wil je beter weten wat mag en kan vanuit beide perspectieven? Start dan vandaag nog deze online cursus AVG.

Doel van de cursus

Na deze online cursus weet je wat de AVG inhoudt, wat je rechten zijn als persoon en welke plichten organisaties hebben. Daarnaast weet je hoe je de AVG op een juiste manier kan implementeren binnen je eigen bedrijf.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de basisbeginselen van de AVG.
  • Kennis van de rechten en plichten van bedrijven die met data werken.
  • Kennis van de rechten van een individu rondom persoonlijke data.

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)' duurt circa een half uur.

Doelgroep

Deze e-learning leert je de basis van de AVG. Voorkennis is niet nodig om te starten. De training gaat in brede zin over het onderwerp en is daarmee geschikt voor iedereen die rekening moet houden met de AVG.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze online cursus bestaat uit: video's, e-learning, eindtoets, certficaat.

Toetsing

De cursus wordt aan het eind afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit diverse meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Anticiperen
Discipline
Informatie-analyse