Werken in de horeca - de praktijk

Online cursus Werken in de horeca - de praktijk

Wil je in de horeca aan de slag? Of werk je al in de horeca en wil je de basis nog eens een keer rustig doornemen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Introductie

Werken in de horeca is dé start cursus om breed in de horeca aan de slag te kunnen. Of je nu je eerste stappen in de horeca zet of je kennis wilt opfrissen, deze cursus is perfect voor jou. We bieden je alle tools en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn in deze dynamische en uitdagende sector. In deze cursus leer je de basisprincipes van het werken in de horeca, van gastvrijheid tot hygiëne, en bereiden we je voor op de praktische kant met onze vervolgmodule. Doe mee en ontdek hoe je van elke werkdag een succes kunt maken in de boeiende wereld van hotels, restaurants en cafés!

De module "Werken in de horeca" bestaat uit 2 cursussen: de theorie en de praktijk. Volg de eerste cursus ("Werken in de horeca - de theorie")als je dit nog niet gedaan hebt. Hierin geven we je theoretische kennis over het werken in de horeca, de vakkennis die je nodig hebt. In deze tweede cursus zullen we verder ingaan op het praktische gedeelte, zoals serveertechnieken en operationele zaken. Na het afronden van deze cursussen heb je alle kennis om een pro te worden in de horeca!

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is om je theoretisch volledig klaar te stomen voor een carrière in de horeca. Want horeca is meer dan een biertje tappen, alhoewel ook dat al de nodige vaardigheden vraagt natuurlijk. Wanneer je deze cursussen hebt gevolgd, kun je eigenlijk op alle junior posities in de horeca aan de slag. In de horeca geldt echter, misschien nog wel meer dan in andere sectoren, dat je een deel van de benodigde vaardigheden pas echt in de praktijk zult leren. Na deze cursus is je theoretische kennis in ieder geval goed op orde! 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je weet de basisregels voor serveren en gastvrijheid
  • Je hebt inzicht in de rollen binnen de horeca
  • Je weet wat er komt kijken bij de dagelijkse planning en personeelsbeheer
  • Je kent belangrijke schoonmaak- en hygiënemaatregelen
  • Je leert effectieve interactie met gasten en collega's
  • Je hebt vaardigheden voor het omgaan met drukte en flexibiliteit

Duur en studiebelasting

De cursus duurt ongeveer 1 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Iedereen die aan de slag wil in de horeca of hier al aan de slag is en nu weleens wat meer zou willen leren over alle termen die ze horen of de dingen die ze zien. De cursus is geschikt voor iedereen vanaf MBO niveau.

Lesmaterialen

De cursus “Werken in de horeca” bestaat uit verschillende teksten, foto's en video's. De verschillende onderdelen worden afgesloten met toetsvragen.

Opbouw van de cursus

De cursus is door een echte horeca expert samengesteld. De teksten worden afgewisseld met interessante foto's en video's om te zorgen dat je de materie echt goed begrijpt en ook in de praktijk kan brengen.

Toetsing

Tijdens de cursus kom je verschillende toetsvragen tegen.

Certificaat

Als je slaagt voor alle toetsen, ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op andere portals / media plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid