Toegankelijke PDF's met Adobe InDesign en Microsoft Word conform WDO

Online cursus Toegankelijke PDF's met Adobe InDesign en Microsoft Word conform WDO

In deze online cursus leer je hoe je toegankelijke PDF's maakt met InDesign en Word. In het bijzonder voor medewerkers bij overheidsinstanties en gemeenten is deze cursus een must!

We leven in een steeds meer toegankelijke wereld, en dat is maar goed ook! Maar helaas is toegankelijkheid niet vanzelfsprekend en moet er, ook in veelgebruikte programma´s als Microsoft Word en Adobe InDesign, in meerdere of mindere mate rekening worden gehouden met toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Dit geldt zeker voor overheidsinstanties, waarvan alle publiek te openbaren PDF´s moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke functies bieden de programma’s om hierbij te helpen? En wat is toegankelijkheid nou precies? Dit alles en veel meer leer je in deze nieuwe cursus over toegankelijke PDF’s!

Doel van de cursus

In deze online cursus leer je hoe je toegankelijke PDF's maakt met InDesign en Word. In het bijzonder voor medewerkers bij overheidsinstanties en gemeenten is deze cursus een must!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van het begrip toegankelijkheid
  • Kennis van opties in InDesign en Word om documenten toegankelijker te maken

Duur en studiebelasting

In deze online cursus leer je in ruim 2 uur tijd alles wat je moet weten over het toegankelijker maken van documenten. De totale studiebelasting bedraagt circa 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen met interesse in het toegankelijker maken van documenten. Advies vooropleiding: MBO.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Opmaken van documenten, Vormgeven, Plannen en organiseren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Toegankelijke PDF's met Indesign en Word' bestaat uit: Videolessen, instructies en tips.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 3 hoofdstukken met meerdere modules.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent.